.

El velòdrom de Tirador. Una història de l'esport a Mallorca||Catalán|9788494789014|Libros de Ruta

El velòdrom de Tirador. Una història de l'esport a Mallorca

El velòdrom de Tirador, un llibre que recupera la història del temple de l’esport balear.

15,00 €
Impuestos incluidos
Cantidad

  • Pago 100% seguro Pago 100% seguro
  • Envío en 24/48 horas Envío en 24/48 horas
  • Envío gratuito a partir de 40 euros Envío gratuito a partir de 40 euros

El llibre El velòdrom de Tirador. Una història de l’esport a Mallorca (Illa Edicions, 2018) destaca la importància del ciclisme a l’illa de Mallorca. L’afició i la pràctica d’aquest esport va estar ben arrelada a la Mallorca del segle XX, d’aquí el sorgiment de grans figures del ciclisme com Simó Febrer, Guillem Timoner, Miquel Bover, Miquel Mas, entre d’altres. Amb aquesta obra, García ens descobreix la importància que va tenir el velòdrom de Tirador, una pista de ciclisme que jugà un paper destacat dins l’àmbit nacional i internacional.

El llibre mostra l’evolució del velòdrom des de la seva creació el 1903, a mans de la Societat Veloz Sport, fins al seu tancament al 1973. A més està acompanyat de fotografies de l’època i compta amb un apartat dedicat a recuperar les grans glòries del ciclisme mallorquí. D’altra banda, també recull qui foren les víctimes que, malauradament, perderen la vida a la pista. Destaca, al final del llibre, l’apèndix on hi podem trobar totes les grans marques que s’assoliren al velòdrom de Palma i els ciclistes internacionals que deixaren la seva petjada per Tirador.

Cal destacar que aquest llibre apareix en un moment de plena actualitat d’aquest indret de Palma, ja que forma part d’un dels projectes estrella del govern municipal de l’Ajuntament de Palma: la creació del Bosc urbà que passa per la recuperació de canòdrom i de la pista esportiva de Tirador.

El llibre, a més, està acompanyat del pròleg d’Antonella Stellitano, membre del grup de recerca Società Italiana Di Storia Dello Sport, el qual ens ajuda a descobrir la magnitud de Tirador i la bicicleta com element més enllà de l’esport. L’obra també compta amb una presentació de l’historiador Pere Fullana del Grup d’Estudis d’Història de l’Educació de la UIB. Fullana hi dibuixa el Tirador com un dels grans projectes de modernitat per la Palma del segle XX.

L’autor del llibre, el doctor en Història Manel García, és expert en la història de l’esport a les Illes Balears i anteriorment ja havia publicat Els orígens de l’Atlètic Balears. Dels inicis a la fusió (1920-1942).

Tirador va ser una de les primeres instal·lacions esportives de l’illa de Mallorca, que a dia d’avui encara es conserva entre runes. Es tracta del dotzè velòdrom més antic del món i en el seu moment fou tot un símbol de modernitat per a Palma, que creixia i estrenava el seu eixample.

Quan el 1903 el velòdrom de Tirador albergà les primeres curses de bicicleta, el públic que s’acomodava al costat de la pista segurament se sentia atret no només per un esdeveniment esportiu, sinó també per la novetat i per la modernitat d’un mitjà de locomoció que des del seu naixement havia captivat l’imaginari popular.

La bicicleta va desembocar en el primer esport de masses: el ciclisme. Aquest esport alhora va tenir el seu propi temple a Palma: el velòdrom de Tirador, on també es practicaren altres esports, com la boxa, el futbol o el bàsquet. Un velòdrom que assolí fama internacional. Aquesta és la seva història.

Autor
Manel García Gargallo
Editorial
Illa Edicions
Prólogo
Antonella Stelitano
ISBN
978-84-947890-1-4
Páginas
155
Formato
Rústica con solapas
Fecha publicación
23/04/2018
Lengua
Catalán
No podemos responderte al instante ahora, puedes dejarnos un mensaje y te repondemos lo antes posible